Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Μέλι φαγόπυρο


Το μέλι του φαγόπυρου θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη όταν θυμόμαστε ότι επρόκειτο για τις μέλισσες ανθοφορία φαγόπυρο, η οποία από μόνη της έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικά από αυτά περνά και γλυκό προϊόν, το οποίο είναι επίσης ιδιαίτερης αντοχής. Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση σχετικά με την έκταση των οφέλη και τους κινδύνους του φαγόπυρου Μέλι μεταξύ διαιτολόγους διεξάγεται συνεχώς, οι περισσότεροι από αυτούς αναγνωρίζει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Οι ιδιότητες του μελιού του φαγόπυρου καθορίζονται από τη δική του μοναδική σύνθεση. Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για παράδειγμα, λόγω του μεγάλου ύψους του σιδήρου που περιέχονται σε αυτό, είναι πολύ χρήσιμο μέλι φαγόπυρο στην εγκυμοσύνη. Βοηθά να βελτιστοποιήσει το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης και εμποδίζουν την ανάπτυξη της αναιμίας, η οποία πολύ συχνά μέλλουσες μητέρες υποφέρουν. Περιέχει επίσης βιταμίνες C και Β, ρουτίνη, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ιώδιο.
 Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του προϊόντος τους δεν έχει χαθεί, και μακροχρόνια αποθήκευση. Μέλι φαγόπυρου - είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών στον καρδιακό μυ, επειδή οι ενώσεις υδατανθράκων στη σύνθεσή της έχουν μια απλή δομή και απορροφάται γρήγορα μέσα στο αίμα, αμέσως φθάνουν μέχρι την καρδιά. Το προϊόν έχει επίσης ευεργετικές επιδράσεις σε ολόκληρο το καρδιοαγγειακό σύστημα ως σύνολο, εξασφαλίζοντας την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, κλπ ασθένειες. 
Μέλι από άνθη του φαγόπυρου βοηθά να καθαρίσει το συκώτι, και μπορεί συχνά να βρεθεί ως μέρος των παραδοσιακών συνταγών φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό. Επίσης γνωστό σε όλους τους ενισχυτικές, τις ιδιότητες του προϊόντος και την ικανότητά της για την καταπολέμηση ασθενειών του αναπνευστικού, SARS, βρογχίτιδα και άλλες παρόμοιες παθήσεις. Αυτό είναι μια μεγάλη φυσική ενέργεια, η οποία συνιστάται τακτική τρώνε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα έχει σημαντική στη δουλειά.



Τι πρέπει να είναι το μέλι του φαγόπυρου;
Η χρησιμότητα του φαγόπυρου μελιού εξαρτάται από τους φυσικότητα. Είναι γνωστό ότι το προϊόν αυτό είναι συχνά παραποιημένο. Ως εκ τούτου, για τους καταναλωτές, το πραγματικό πρόβλημα είναι πώς να ελέγξετε το μέλι του φαγόπυρου. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση του προϊόντος. Το μέλι του φαγόπυρου διαφέρει σημαντικά από τις άλλες ποικιλίες λόγω του σκούρου χρώματος και του πικάνικου πικάντικου άρωμά του. Γεύση λίγο πικρή, επομένως αν δεν υπάρχει πικρία κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, τότε αυτό δείχνει ότι το μέλι δεν είναι φυσικό.

Τα οφέλη και η βλάβη του μελιού του φαγόπυρου εξαρτώνται από αυτότην ποιότητα του προϊόντος. Μία ένδειξη αυτού του χαρακτηριστικού μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ο χρόνος κρυσταλλοποίησης του προϊόντος. Είναι γνωστό ότι το ποιοτικό μέλι του φαγόπυρου που συλλέγεται το καλοκαίρι είναι γλυκόγαλο πολύ γρήγορα - μετά από μερικούς μήνες. Στην περίπτωση αυτή,η συνοχή του θα παραμείνει ομοιογενής - χωρίς λευκάεμποτισμός, περίσσεια υγρού, διαχωρισμός σε ξεχωριστά στρώματα. Ένα καλό μέλι φαγόπυρο διαλύεται εντελώς σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αφήνοντας καμία ακαθαρσίες στο κάτω μέρος.

Ζημία του μελιού του φαγόπυρου
Έχει τις δικές του αντενδείξεις και το μέλι του φαγόπυρου. Επομένως, για ιατρικούς σκοπούς, δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς σκέψη. Και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από αυτό. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζοντας το σημαντικό θερμιδικό περιεχόμενο του προϊόντος, δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα αυτού. Η βέλτιστη δόση είναι μία ή δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα. Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με τους διαβητικούς και τις αλλεργίες. Επίσης, εξετάστε τη δυνατότητα ατομικής δυσανεξίας του προϊόντος. Το επιβλαβές μέλι του φαγόπυρου μπορεί να γίνει αν αποθηκευτεί λανθασμένα: δεν μπορεί να παραμείνει στη φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου