Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

5 + 1 λόγοι να χρησιμοποιούμε κεραλοιφή

1. Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Έτσι βοηθάει το δέρμα να έχει μία απαλή και ελαστική δομή, χαρίζοντας του την απαραίτητη υγρασία.

2. Περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση. Η κεραλοιφή λοιπόν, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ακμή, εξανθήματα και σπυράκια.
3. Το κερί της μέλισσας επίσης, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει. Είναι επομένως πολύ επουλωτικό και βοηθάει στην αντιμετώπιση των πληγών του δέρματος , των εκζεμάτων και σε κάθε είδους δερματοπάθεια.
4. Σε συνδυασμό και με το ελαιόλαδο που εμπεριέχεται στην κεραλοιφή , δημιουργούνται προϊόντα για το δέρμα τα οποία είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και τρέφουν το δέρμα μας, ενισχύουν την ελαστικότητα του, και αναπληρώνουν τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.
5. Η κεραλοιφή και όλα τα φυσικά καλλυντικά που περιέχουν κερί και ελαιόλαδο ( ή και άλλα έλαια, όπως για παράδειγμα το αμυγδαλέλαιο) , καθώς δεν περιέχουν καθόλου νερό στη σύσταση τους, δεν απαιτούν καμία προσθήκη συντηρητικού ή χημικού για τη διατήρησή τους. Αποτελούν επομένως , το απόλυτο φυσικό προϊόν με συστατικά που μας έχει χαρίσει η φύση.
6. Η κεραλοιφή επίσης, είναι ευρέως γνωστή και για την εξαίρετη αντιγηραντική της δράση. Καθώς το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό, προσφέρει στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία, που χάνεται με την πάροδο των χρόνων, προκαλώντας έτσι την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Επίσης, η επουλωτική του δράση λειαίνει τα σημάδια του χρόνου και προσδίδει στην επιδερμίδα μας τη χαμένη της λάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου