Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μέλι: Ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης

Το μέλι δεν είναι ευεργετικό μόνο για την ανθρώπινη υγεία, αλλά στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα, το μέλι μπορεί να τονώσει και την Ελληνική μας οικονομία.
Έτσι από μελέτες βλέπουμε ότι κάθε χρόνο οι Έλληνες παράγουν και καταναλώνουν περίπου 17.000 τόνους μελιού. Ενός προϊόντος με εξαιρετική ποιότητα σε σχέση με άλλες χώρες, το οποίο έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ιδιότητες του μελιού ήταν γνωστές από τα αρχαία χρόνια και πάντα άνθρωπος και μέλισσα συμπορεύονταν σε όλες τις κοινωνίες.

Το μέλι καταρχήν χαρακτηρίζεται από την έντονη αντιβακτηριδιακή του δράση. Το μέλι είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο (περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου, έχει υψηλή συγκέντρωση ζαχάρων και έντονη οξύτητα). Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και των πληγών, σταματά το αίμα και έχει απολυμαντικές δράσεις.

Το μέλι δεν δημιουργεί τερηδόνα στα δόντια. Πράγματι εξαιτίας των αντιβιοτικών και των αλκαλικών του ιδιοτήτων, βοηθάει απίστευτα στην απολύμανση του στόματος και “σκοτώνει” τα όποια μικρόβια υπάρχουν.

Το θαυματουργό αυτό παχύρρευστο υγρό βοηθάει απίστευτα και κατά των κρυολογημάτων. Τα παλιά χρόνια οι εισπνοές μελιού, άνοιγαν τις αναπνευστικές οδούς, ενώ η βιταμίνη C που περιέχει βοηθούσε τον οργανισμό να αντεπεξέλθει όταν αρρώσταινε.

Αν και με γλυκιά γεύση, το μέλι συνιστάται στον μεταβολισμό, και κατά της παχυσαρκίας. Κυρίως εκείνης που οφείλεται στον υπερινσουλινισμό και την κατακράτηση νερού στους ιστούς.

Το μέλι κάνει καλό στο κυκλοφορικό και την καρδιά. Τα ζάχαρα του μελιού κυρίως η γλυκόζη του μελιού, είναι απαραίτητη για τις συστολές του καρδιακού μυ και ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για την καρδιά. Η ακετυλοχολίνη και τα ζάχαρα του μελιού, ρίχνουν την πίεση, και διαστέλλουν τα αγγεία.

Το μέλι κάνει καλό και στο πεπτικό μας σύστημα. Σαν αλκαλική τροφή που είναι μειώνει την οξύτητα του στομάχου και βοηθάει απίστευτα στα έλκη (στομάχου και δωδεκαδάκτυλου). Το μέλι επίσης από παλιά εθεωρείτο σαν ένα ήπιο καθαρτικό.

Κάνει καλό στα νεφρά αφού δεν περιέχει καθόλου αλάτι, δυναμώνει και ενισχύει τον οργανισμό ενώ έχει και διουρητικές ιδιότητες. Το μέλι περιορίζει επίσης και τα βακτηρίδια της ουροδόχου κύστεως. Προστατεύει και το συκώτι αφού η γλυκόζη του μελιού, συμπληρώνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου του ήπατος. Διαλύει τις τοξίνες και αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας κατά των μολύνσεων.

Αν είστε μεθυσμένοι ή έχετε έντονο “χανγκ όβερ”, τα ένζυμα του μελιού σε συνδυασμό με λίγο λεμονάκι μας βοηθούν να ανακτήσουμε τη νηφαλιότητα μας.

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και έχετε αϋπνίες, μια γεμάτη κουταλιά με μέλι σε χλιαρό νερό ηρεμεί τον οργανισμό και ο Μορφέας έρχεται σχεδόν αμέσως.

Τέλος πρέπει να μάθουμε όλοι στα παιδιά μας ότι το μέλι είναι καλύτερο από τη ...ζάχαρη. Αυξάνει τα αιμοσφαίρια και το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης, καταπολεμά την αναιμία, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και γενικά επιδρά ευεργετικά στην ανάπτυξη.

πηγή  Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου