Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μελι & Διατροφη

Εδώ θα αναφερθούμε στο μέλι σαν τροφή και κάποιος γενικούς κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε για την σωστή αποθήκευση, συντήρησή και χορήγησή του.

1. Φυλάξτε το μακριά από το φως του ήλιου. Το ηλιακό φως καταστρέφει πολλά από τα ένζυμά του.
2. Διατηρείτε το μέλι σε καλά κλειστά δοχεία. Το μέλι απορροφά πολύ εύκολα τις εξωτερικές οσμές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το μοναδικό του φυσικό άρωμα.
3. Το μέλι απορροφά εύκολα το νερό ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Υπερβολικό νερό στο μέλι, (της τάξεως του 20%), επιτρέπει την ανάπτυξη της μαγιάς και προκαλεί την ζύμωσή του.
4. Μπορείτε να διατηρήσετε το μέλι στο ψυγείο. Παρ’ όλο που τα περισσότερα μέλια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, εάν δεν το καταναλώνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα προτιμήστε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο.
5. όταν ζεσταίνετε το μέλι με το να το αναμιγνύετε με καυτά ροφήματα όπως πχ τσάι ή γάλα, καταστρέφονται πολλά από τα ένζυμά του.
6. Όταν το καταναλώνετε σκέτο, φροντίστε να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από την γλώσσα ώστε να επιτρέψετε στις πιο φίνες ουσίες του να εισέλθουν κατευθείαν στο αίμα.
7. Το να τρώτε μικρές ποσότητες μελιού κατά την διάρκεια της μέρας είναι προτιμότερο από το να καταναλώνεται μεγάλες ποσότητες σπάνια.

Το μέλι πάρθηκε από τις μέλισσες και συσκευάστηκε στις καλύτερες συνθήκες, εσείς απλά προσπαθήστε η αξία του να παραμείνει αναλλοίωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου