Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μέλι και ομορφιά

Το μέλι όπως τρέφει το σώμα, έτσι τρέφει και το δέρμα και για αιώνες χρησιμοποιούταν σε παρασκευάσματα σχετικά με την ομορφιά.Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο με γάλα και μέλι.
Τα στεγνά, κουρασμένα δέρματα μπορούν να αποκτήσουν νέα λάμψη και ελαστικότητα με τη χρησιμοποίηση επιθεμάτων φτιαγμένων από μέλι και πίτουρο.
Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του ή ανά-μειγμένο με λίγες σταγόνες μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού, που και τα δυό έχουν στυπτικές ιδιότητες για τα λιπαρά δέρματα.

Καμιά απ’ αυτές τις αλοιφές δεν είναι ευχάριστη στη χρησιμοποίηση, γιατί είναι υπερβολικά κολλώδεις, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, αφού μείνει στο πρόσωπο για μισή ώρα περίπου, με λίγο ζεστό νερό.
Για σακουλιασμένο, κουρασμένο δέρμα γύρω από τα μάτια, βάλτε ένα μίγμα από ασπράδι αυγού και μέλι.

Η υγρασία που περιέχει το μέλι, δρα πάνω στα ξερά, σκασμένα δέρματα και οι βιταμίνες και τα μέταλλα θρέφουν κάθε τύπο δέρματος πιο αποτελεσματικά από τα συνθετικά καλλυντικά, γιατί το μέλι είναι μια φυσική ουσία χωρίς χημικά πρόσθετα, Σήμερα οι συνταγές και τα φάρμακα που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά μπορεί να φαίνονται σαν γραφικές λαϊκές παραξενιές σ’ αυτή την εποχή της συσσωρευμένης γνώσης, αλλά αν οι γυναίκες που ενδιαφέρονταν για την ομορφιά τους και που δεν ήταν σε θέση να έχουν τη μεγάλη ποικιλία από κρέμες και λοσιόν που κυκλοφορούν σήμερα, ανακάλυψαν ότι το μέλι τις βοηθούσε, μπορούμε τουλάχιστον να διδαχτούμε από την εμπειρία τους. *


Καλλυντικά με βάση το μέλι:
-«μάσκα» από μέλι, για το πρόσωπο
Ανακατεύουμε 1 κουτ. της σούπας μέλι με μία κ.σ άσπρο μαλακό αλεύρι. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ροδόνερο ώστε να φέρουμε το μείγμα στην μορφή που χρειάζεται (ούτε πολύ παχύ, ούτε πολύ ρευστό).
Απλώνουμε προσεκτικά στο πρόσωπο και αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και ταμποναριστά με ένα μαλακό πανί.
-2 φορές την εβδομάδα.

-λάδι χεριών με μέλι
Ζυμώστε μαζί μισό κιλό μέλι και 8 κρόκους αυγών. Προσθέστε σιγά σιγά μισό κιλό αμυγδαλέλαιο. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέστε 250γρ πικραμύγδαλα και αρωματίστε με 7ml εκχύλισμα περγαμόντου και 7ml εκχύλισμα τριφυλλιού.

-μέλι για τις ελιές του προσώπου και του σώματος
Αναμιγνύετε 250γρ μέλι, 60ml γλυκερίνη, 60ml καθαρό οινόπνευμα, 20ml κιτρικό οξύ, 15 σταγόνες κεχριμπάρι
Βάζετε τοπικά πρωί-βράδυ.
Βάλτε το σε σκουρόχρωμο μπουκάλι και διατηρείστε το μακριά από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

diata-express.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου