Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ


Γύρη είναι το αρσενικό όργανο των λουλουδιών, ο σπόρος στην κορυφή των στημόνων του άνθους. Είναι ένα μελισσοκομικό προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες για την τροφή τους και πρώτη ύλη για το βασιλικό πολτό.
Είναι μια ανακούφιση όταν βρίσκετε μια απάντηση στην έλλειψη ενέργειας που είναι απολύτως φυσική και χωρίς τη συνθετική παρέμβαση ή πρόσθετες ουσίες. Η γύρη μελισσών μπορεί να είναι μια από τις ευεργετικότερες πρόσθετες ουσίες υγείας που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα. Η καλύτερη ποιότητα είναι η έλλειψη τεχνητών τονωτικών της για να προκαλέσει τέτοιες ανησυχίες υγείας.
Η γύρη μελισσών αρχίζει με τη σκόνη ταξινομημένο υλικό που μεταφέρεται από το άνθος στο άνθος από τις μέλισσες μέσω της γονιμοποίησης. Οι μέλισσες έχουν τα φυσικά ένζυμα στους οργανισμούς τους που αναμιγνύουν με τη γύρη για να δημιουργήσουν αυτό που είναι γνωστό ως, «γύρη μελισσών.» Αυτή η ουσία συλλέγεται χωρίς τη ζημιά στη μέλισσα και καμία διαταραχή στη «κυψέλη.» Για να συγκομίσουν τη γύρη, οι συλλέκτες τοποθετούνται στις εισόδους στις κυψέλες. Όταν οι μέλισσες εισάγουν τις κυψέλες τους, τα μόρια της γύρης μελισσών πέφτουν φυσικά από τους οργανισμούς τους. Μια πρόσθετη συσκευή τοποθετείται κάτω από την είσοδο για να πιάσει αυτήν την χαλαρή γύρη.
Αυτή η ουσία ως μια μεγάλη «ανακάλυψη,» που έχει υπάρξει πραγματικά για τις χιλιετίες. Οι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εξαρτήθηκαν από το μέλι, και τα παράγωγά του, όχι μόνο για τους γλυκαίνοντας πράκτορές του αλλά και για την υγεία και τη θεραπεία. Ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός που τεκμηριώνεται χρησιμοποιώντας το μέλι ακόμη και ως αλοιφή για τις πληγές για να προλάβουν τη μόλυνση.Υπάρχουν επίσης εκθέσεις ότι ο αρχαίος κινεζικός πολιτισμός χρησιμοποίησε τη γύρη μελισσών για όλα, από την αναζωογόνηση μέχρι τον καθαρισμό του σώματος.
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά στη γύρη μελισσών περιλαμβάνουν τη βήτα-καροτίνη, lycopene και πολύ περισσότερα. Το Lycopene έχει κερδίσει πρόσφατα πολλή δημοτικότητα για την επιθετικότητά του ενάντια στους «ελεύθερους ριζοσπάστες,» ή τις ουσίες στο σώμα που μπορεί να προκαλέσουν ορισμένες μορφές καρκίνου.
Η γύρη μελισσών είναι μια ουσία που περιλαμβάνεται στις αμέτρητες μελέτες από τη δεκαετία του '70. Οι αθλητές έχουν αποδώσει την ενέργεια και τη δύναμή τους στην κατανάλωση γύρης μελισσών. Η ουσία έχει αναφερθεί ακόμη και για να βοηθήσει με την απώλεια βάρους και να βελτιώσει τις δεξιότητες μνήμης.
Η γύρη μελισσών είναι γνωστή στο βοηθό στον ανεφοδιασμό και τη διανομή των υδατανθράκων στο σώμα. Τα πολλά οφέλη υγείας του περιλαμβάνουν τα λιπαρά οξέα και μια σειρά των βιταμινών. Οι εκθέσεις και οι μελέτες και οι δύο δείχνουν ότι η γύρη μελισσών μπορεί να παρέχει τη βιταμίνη Α, β-1, το Γ, το Δ και το Ε. Μερικοί καταναλωτές έχουν εκθέσει επίσης την ουσία για να έχουν τις ιδιότητες αντιγήρανσης.
Η γύρη μελισσών πρέπει να ληφθεί με την προσοχή για τους ανθρώπους με τις αλλεργίες εγκαταστάσεων. Αλλά υπάρχουν άτομα που έχουν εκθέσει πραγματικά μια πτώση στα προβλήματα αλλεργίας τους μετά από να αρχίσουν μια θεραπευτική αγωγή που περιέλαβε τη γύρη μελισσών.
Ενώ ένα μεγάλο συμπλήρωμα για την υγεία σε πολλά άτομα, αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση σε εκείνοι που έχουν τέτοιες αλλεργίες. Συζήτηση με τον επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψής σας εάν έχετε τις ανησυχίες των αλλεργιών. Επίσης, εξασφαλίστε η γύρη ότι σας προέρχεται από μια πηγή που είναι έξω από μια σημαντική μητροπολιτική περιοχή, ή προστατευτικά αυξημένος εάν μέσα σε μια αστική περιοχή. Αυτό αποτρέπει οποιεσδήποτε ανησυχίες της ρύπανσης. Η γύρη μελισσών είναι διαθέσιμη στο τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής σας.

Περιέχει (ανά 100 γραμ.)
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ : Α : 18,2 mg - B1: 0,66 mg - B2 : 0,54 mg - B3 : 4,80 mg - B5 : 0,32 mg - B9 : 0,30 mg - B12 :4,8 mg
C : 30 mg – E : 3,2 mg – H : 0,006 – Ρουτίνη : 60mg
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ : Κάλιο 20-40% - Μαγνήσιο 1-20% - Ασβέστιο 1-15% - Σίδηρο 1-12% - Πυρίτιο 2-10%
- Φώσφορο 1-20% - Θείο 1% - Χλώριο 1% - Μαγγάνιο 1-4% και άλλα...

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ : - Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg /100 gr. γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από τα εγκεφαλικά.
- Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
- Η γύρη βοηθάει στην διανοητική λειτουργία και στη μνήμη, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.
Βελτιώνει την κατάσταση των ατόμων με ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τα βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).
Η γύρη είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών.
Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την ευεργετική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).
- Η γύρη μετριάζει τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης. Χαρίζει ευεξία, και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : Δεκαπέντε γραμμάρια γύρης (1 κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το ξεκίνημα χρήσης πρέπει να γίνεται με μια μικρή κουταλιά του γλυκού για 7 ημέρες και σταδιακά να αυξάνει η ποσότητα της δόσης ώστε σε 20 ημέρες να φτάσει την κουταλιά της σούπας.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν από 1-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, η γύρη να καταναλίσκεται 15-20 λεπτά πριν το φαγητό, ενώ αντίθετα όσοι θέλουν βάρος, αμέσως μετά το φαγητό. Η γύρη τρώγεται όπως είναι (λιώνει στο στόμα) ή διαλυμένη σ' ένα ποτήρι χυμό. Συντηρείται στο ψυγείο. Οι υπερ-τασικοί πρέπει με προσοχή να δοκιμάσουν τη χρήση της γύρης διότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις να ανεβαίνει η πίεση.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου