Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Μέλι και πρόπολη για στομάχι, φαρυγγίτιδα, πονόλαιμο, κολπίτιδα, μικτοεγκαύματα

Για το στομάχι
Φτιάξτε ένα μείγμα από πρόπολη και θυμαρίσιο μέλι σε ίσα μέρη. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και καταναλώνετε 1 κουταλάκι την ημέρα με ένα ποτήρι νερό.
Είναι καλό «φυσικό» φάρμακο για τα παράσιτα του εντέρου, τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα του στομάχου. Αν υποφέρετε και από κολίτιδα, προσθέστε στο μείγμα γύρη (πάλι σε ίσα μέρη). Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10 ημέρες. Τη θεραπεία αυτή μπορείτε να την κάνετε για 10-15 ημέρες περίπου.
Δείτε και Γιατροσόφια με… οδηγίες για γερό στομάχι
Προσοχή! Δέκα σημάδια ότι έχετε παράσιτα/σκουλήκια στο έντερο ή το στομάχι 
Σπαστική Κολίτιδα: Τι είναι, Πρόληψη και Φυσική Θεραπεία!

Για τη φαρυγγίτιδα και τον πονόλαιμο
Διαλύστε σε 50 ml νερό, 25 ml μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο, 1 ml αιθέριο έλαιο φασκόμηλο και 25 ml βάμμα πρόπολης. Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας και του πονόλαιμου, κάνετε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα με 1 κουταλιά από το μείγμα.
Δείτε και Το απόλυτο φάρμακο για Φαρυγγίτιδα – Λαρυγγίτιδα – Βραχνάδα 
Αποτελεσματικά γιατροσόφια για βήχα και πονόλαιμο! 
Πονόλαιμος δοκιμάστε εναλλακτικά!

Για την κολπίτιδα
Διαλύστε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά βάμμα πρόπολης και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Κάντε κολπικές πλύσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτηρίδια.
Δείτε και Κολπίτιδα: Φυσική αντιμετώπιση

Για μικροεγκαύματα
Φτιάξτε ένα μείγμα με 1/3 μέλι, 2/3 πρόπολη και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας (το 1% του μείγματος). Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το πάνω στο έγκαυμα. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική επάλειψη πάνω σε εκζέματα, ακόμα και σε έλκη που έχουν προκληθεί από κατακλίσεις. Πρόκειται για μείγμα με επουλωτική και καταπραϋντική δράση.
Δείτε και Ασπράδι αυγού: Ένα θαυματουργό φάρμακο για τα εγκαύματα 
Κηραλοιφή με πρόπολη για εγκαύματα, ερεθισμούς και φλεγμονές

Προσοχή

Κάποια άτομα (πέντε στους χίλιους), είναι αλλεργικά στην πρόπολη. Γι΄ αυτό, καλό είναι στην αρχή να κάνουμε ένα απλό τεστ ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν ανήκουμε σε αυτούς που αντιδρούν αλλεργικά στην πρόπολη:

Την πρώτη ημέρα παίρνουμε κανονικά τις δοσολογίες εσωτερικά. Το βράδυ πριν κοιμηθούμε, ρίχνουμε 2 σταγόνες σε κάποιο σημείο του δέρματός μας. Το επόμενο πρωί, αν δεν υπάρχει κάποιος ερεθισμός, δεν έχουμε πρόβλημα
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου